28. máj 2011 – výlet Gýmeš a Arborétum v Tesárskych Mlyňanoch

30.05.2011 00:00
 
 

Po krásnom slnečnom a teplom týždni prišla jedna piatková búrka, ktorá so sebou priniesla aj sobotňajšie ochladenie a dážď.

A to nám teda riadne zamotalo plány a aj hlavy. Ešte sme sa len prebudili a už sme museli uvažovať, zvažovať, kombinovať a rozhodovať.

Či pôjdeme alebo nepôjdeme na už dlho plánovaný skautský výlet? Či bude alebo nebude ešte pršať? Či zmokneme a či nezmokneme? Čo na to rodičia? Jedni volali, že radšej nie, druhí volali, že prečo nie? A deti? Tým nič nevadilo, len nech sa ide!

A tak sa išlo! Keď mohlo ísť vajce na vandrovku, tak prečo by skauti nemohli ísť na výlet!

Veď 11. skautský nepísaný zákon znie: Skaut je nepremokavý.

No a keďže sa vraví aj to, že Človek mieni, Pán Boh mení, tak sa nám trochu pomenil náš program.

Výstup na Gýmeš sme neabsolvovali, ale aspoň sme ho videli.

Boli sme si obzrieť aj najstarší kostolík na Slovensku v Kostoľanoch pod Tríbečom, ktorý je vyhlásený za Európske kultúrne dedičstvo. Práve v tomto čase tam prebiehajú archeologické práce, takže dnu nás nevpustili.

A nevpustili nás ani do Kaštieľa a žrebčína v Topoľčiankach, ale z iného dôvodu. Vraj v doobedňajších hodinách v sobotu majú zatvorené. Nuž tomu sa moderne hovorí „rozvoj vidieka a turizmu“

Nakoniec nám vyšla aspoň prehliadka Arboréta v Tesárskych Mlyňanoch. Síce dážď sa s nami pohral na skrývačku – raz bol, raz nebol, ale celá prechádzka po botanickej záhrade, plnej krásnych drevín a kvetov, stála za to.

Ako býva dobrým zvykom, pri príchode domov si zaspievať Už sme doma z výletu, nezmokli sme, už sme tu – tak mi sme slová prispôsobili aktuálnemu počasiu a v závere sme s doprovodom ústnej harmoniky v podaní uja Doboša zaspievali Už sme doma z výletu, aj sme zmokli, aj sme tu......

 

Fotogaléria: 28. máj 2011 – výlet Gýmeš a Arborétum v Tesárskych Mlyňanoch

<< 1 | 2